Erik Hult blir ny vd för Lantmännenen Swe Hatch
 

Erik Hult tillträder den 10 januari som ny vd för kläckeribolaget Lantmännen SweHatch. Han efterträder Reinhold Svensson som vid årsskiftet blev tillförordnad vd för Lantmännen Kronfågel.

 

Erik är 44 år och har sedan 2005 arbetat på Lantmännen SweHatch, först som planeringsansvarig och senast som produktionschef och platschef för Flyingekläckeriet. Före SweHatch har Erik arbetat bland annat på Ugglarps slakteri som tillförselchef, inom Swedish Meats som exportansvarig och på Skanek som trainee. Erik har en agronomexamen från SLU.

 

– Efter sex år inom Lantmännen SweHatch kan jag verksamheten och dess potential väl. Vi är ett gäng kunniga och engagerade medarbetare och chefer och jag ser med stor tillförsikt på möjligheten att fortsätta utveckla SweHatch vad gäller kvalitet, effektivitet och prestanda, säger den nytillträdda vd:n Erik Hult.

 

Reinhold är sedan årsskiftet tillförordnad vd för Lantmännens Kronfågel sedan Jan K Henriksen lämnat för att blir vd på systerföretaget Lantmännen Unibake.

 

– Jag lämnar med varm hand över till Erik som jag har haft förmånen att arbeta med och lära känna som en mycket kompetent chef. Jag är övertygad om att Erik fortsatt kommer utveckla SweHatch till en attraktiv partner, leverantör och arbetsgivare, säger Reinhold Svensson.

 

Erik bor i Kävlinge, Skåne med fru och två döttrar. Som husdjursagronom har han självklart stort djur- och naturintresse och är gärna ute i skog och mark med familjen.

 

För mer information kontakta gärna:
Erik Hult, vd Lantmännen SweHatch
Telefon: 046-647 78
Jenny Svederman, presschef Lantmännen
Tel: 070-5874234, Jenny.svederman@lantmannen.com

 

Fakta SweHatch:
Lantmännen SweHatch producerar kläckägg och levererar daggamla kycklingar till svenska kycklinguppfödare och för export. Årsproduktion är cirka 46 miljoner daggamla kycklingar, vilket motsvarar cirka 60 procent av den svenska marknaden. Kläckerier och äggproduktion finns i Väderstad (Östergötland) och Flyinge (Skåne). Huvudkontoret finns i Flyinge. Företaget levererar till Kronfågelproducenter och till uppfödare åt Lagerbergs Kyckling, Knäreds Kyckling, Bjärefågel, Skånefågel och Skaraborgs Chark & Fågel.

 

Lantmännen SweHatch har en omsättning på 171 MSEK (2010) och drygt 50 medarbetare. Företag är ett bolag inom Lantmännen Kronfågels affärsområde.

 


Tillbaka

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com