(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Fried rice med kyckling Enkelt, snabbt och gott!

15 min | Enkelt

Fried rice är både gott och roligt att laga. Allt kan göras i samma stekpanna. Gör den med kycklinginnerfilé eller rester.

Ingredienser

250 g
Kokt ris (kallt)
1 msk
chilisås
2 st
ägg
4 st
vårlökar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fried rice är både gott och roligt att laga. Allt kan göras i samma stekpanna. Gör den med kycklinginnerfilé eller rester.

Så här gör du

Hetta upp en panna och lägg ner kycklingen. Salta, peppra och stek i ca 4 minuter på varje sida. Ta sedan upp kycklingen och lägg åt sidan.

Hetta upp olivolja och tillsätt ris, chilisås och en vårlök. Rör runt i 2-3 minuter tills allt är väl täckt.

Gör ett hål i riset i mitten av pannan. Knäck äggen i hålet och vispa upp med gaffel försiktigt tills den blir krämig. Blanda sedan ihop riset med ägget.

Servera riset med kycklingen och toppa med resten av vårlöken.