Kryddstark Pulled Chicken med rödkålssallad på smörstekt surdegsbröd
Ingredienser
Pulled chicken
Rödkålssallad
Till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pulled chicken, krydda och mycket kärlek. Smörstekt surdegsbröd piffar upp mackorna till något alldeles extra.
Så här gör du
Sätt ugnen på 130°. Krydda låren med kryddnejlika, kanel, ingefära, stjärnanis och anchochilipulver.
Baka i ugnen i cirka 40 minuter. De är färdiga när köttet lätt släpper från benen.
Låt köttet svalna. Riv det sedan i strimlor med två gafflar. Se upp så att du inte får med brosk eller benbitar.
Skiva lök och vitlök. Låt det svetta i en kastrull under cirka 10 minuter. Blanda med kycklingkött och BBQ-sås, smaka av med salt och peppar.
Strimla kålen fint och salta lätt. Pressa ur vätskan med händerna och blanda med apelsin, citron och chili. Smaka av.
Skiva surdegsbrödet och stek det i smör så att det får en fin yta. Arrangera kycklingen tillsammans med kålsallad, majonnäs och skivad salladslök.
Smaklig måltid!
Kronfågels kycklinglår är 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett