Sök
Vår ekologiska kyckling är
extra mör och smakrik
N
är du vill ha en ekologisk kyckling av bästa kvalitet, titta efter en Kronfågel Bosarpkyckling®. Den kommer från våra små, lokala gårdar i Sverige. Både kycklingarna och gårdarna är 100 procent ekologiska och KRAV-certifierade. Kycklingarna är av den långsamväxande rasen Rowan Ranger och ger ett mört och smakrikt kött.
 
Våra stolta uppfödare
Vår Bosarpkyckling kommer från små, lokala familjedrivna gårdar i Sverige som har en stor omsorg om hur matproduktion ska ske på ett ekologiskt sätt i naturens eget kretslopp.


Krav som kycklingarna gillar.


Smak och recept
Kycklingen står i ugnen och dofterna sprider sig löftesrikt i köket. Under en Bosarpkycklings skinn döljer sig ett mört och smakrikt kött.Sortiment
Du kan välja mellan hel kyckling, kycklingbröstfilé, kycklingvingar, kycklinglårfilé och kycklingben. Läs mer om hel kyckling och alla fina styckdetaljer och vad de passar bäst till.

Långsamväxande ras
Vår ekologiska kyckling är av rasen Rowan Ranger, en ovanligt pigg och nyfiken kyckling som behöver mycket sysselsättning och gillar att vara ute och röra på sig.

Just nu enbart verandavistelse för våra utomhusgående kycklingar
På begäran av Jordbruksverket får våra djur just nu inte ströva helt fritt utomhus. Detta för att undvika att de kunna smittas av den fågelinfluensa som upptäckts bland fjäderfän i Europa. Våra kycklingar har dock fortsatt daglig tillgång till sin veranda där de får frisk luft, grovfoder och kan sprätta runt.

Så fort Jordbruksverket går ut med att risken för fågelinfluensan är över så öppnar vi upp för trädgårdsvistelse igen. Du kan läsa mer om detta på Jordbruksverkets hemsida.

Läs mer

Om du har frågor är du varmt välkommen att slå en signal till konsumentkontakt vardagar 9-12 på telefon 020-724 000 eller mejla till konsumentkontakt@kronfagel.se.

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com