Sök
Goda kycklingrecept
som blir en smakupplevelse
för alla sinnen
U
nder en Bosarpkycklings skinn döljer sig ett mört och smakrikt kött. Hemligheten är att kycklingen vuxit långsamt i minst 70 dagar och har haft gott om plats att röra sig både ute och inne.
 
Ugnsgrillad hel kyckling
med rostad mandelpotatis
och champinjoner, citronsky

Kryddstekt kycklingbröst
med vinägerstekta morötter, getostcreme och potatisstomp
 
Rosmaringlaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw
 

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Vitlöksstekt kycklinglever med tomat- och rödlökschutney


Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver  

 

“Låt den gå lite längre och på lägre temperatur i ugnen”
säger Christian Gylche, matälskare och konceptansvarig på Kronfågel.

Kronfågel Bosarpkyckling® trivs extra bra med sina ekologiska smakvänner, till exempel rotfrukter och örter som vuxit upp i den svenska myllan.
”Mitt tips är att låta den gå på lite lägre temperatur, för att få fram smakerna och behålla saftigheten”, säger Christian Gylche.

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com