Sök
 
 
Utomhuskyckling uppfödd på
frisk luft och majs!
När du väljer vår Utomhuskyckling uppfödd på majs, går omtanken om kycklingarna och den goda smakupplevelsen hand i hand. Kycklingarna har ett fritt naturligt liv med massor av frisk luft och du får ett välsmakande, extra mört och gyllene kycklingkött. Det bästa av två världar helt enkelt.

Följ med vår Utomhuskyckling på upptäcksfärd!

Våra uppfödare av Utomhuskyckling
är pionjärer
Familjerna som föder upp Kronfågels Utomhuskyckling och har valt majsfoder till sina kycklingar banar vägen för något helt nytt. De är jätteglada över att kunna möta den allt större efterfrågan på fler typer av ännu godare kyckling i svenska butiker.
Free Range- kycklingar som
går fritt ute
Vår Utomhuskyckling är uppfödd enligt EU:s regler för kycklingar som får gå fritt utomhus.
Mycket smak,
gyllene kyckling,
goda recept!
Har du aldrig provat en Utomhuskyckling som fått majs och levt ett naturligt kycklingliv ute i det fria? Du kommer att bli förvånad över hur mört, saftigt och välsmakande köttet är – för att inte tala om den gyllene färgen. Här hittar du goda recept.
Sortiment
Välj mellan hel kyckling, kycklingbröstfilé, kycklingvingar, kycklinglårfilé, kycklingben och kycklinglever.
Långsamväxande, nyfiken ras
Vår Utomhuskyckling uppfödd på majs är av den långsamväxande kycklingrasen Rowan Ranger. Det är en pigg och nyfiken kyckling som gillar att vara ute – i sol eller regn spelar ingen roll.
Just nu enbart verandavistelse för våra utomhusgående kycklingar
På begäran av Jordbruksverket får våra djur just nu inte ströva helt fritt utomhus. Detta för att undvika att de kunna smittas av den fågelinfluensa som upptäckts bland fjäderfän i Europa. Våra kycklingar har dock fortsatt daglig tillgång till sin veranda där de får frisk luft, grovfoder och kan sprätta runt.

Så fort Jordbruksverket går ut med att risken för fågelinfluensan är över så öppnar vi upp för trädgårdsvistelse igen. Du kan läsa mer om detta på Jordbruksverkets hemsida.

Läs mer

Om du har frågor är du varmt välkommen att slå en signal till konsumentkontakt vardagar 9-12 på telefon 020-724 000 eller mejla till konsumentkontakt@kronfagel.se.

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com