Sök
Att tänka på
Inspirationsbild - Kyckling med chili och krutonger

När du lagar mat är det alltid viktigt med god hygien.

Tvätta händerna
Tvätta händerna innan du börjar, under tiden om
du hanterar olika råvaror, och när du är klar.


Diska skärbräda och kniv
När du skär kött är det viktigt att diska skärbräda och kniv innan du använder dem för grönsaker och andra råvaror.




Då är kycklingen färdig.

Kycklingkött är färdigt när det är helt vitt – inte rosa eller rött. Köttsaften ska vara helt klar och ofärgad.

- Benfritt kött är klart vid 70 gr

- Hel kyckling och delar med ben är klart vid 82 gr

Kontrollera så här:

Stick i köttet med en vass kniv för att se efter Lossa på ett ben eller lår – det ska gå lätt att lossa
Benfri kyckling är klar vid 70 grader

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com