Sök


Finrestauranger skapar egna smaker på kyckling

– Unikt samarbete mellan Bosarp, Menigo, Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden


Kronfågels ekologiska Bosarpkycklingar äter vanligtvis raps, åkerböna och ärtor. Men nu pågar ett smakexperiment med toppkockarna på restaurangerna Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden som har toppat fodret med ekologiska morötter och ekologisk grönkål för en mindre testgrupp på tusen kycklingar.

 

                   Bosarpkyckling får foder med grönkål och morötter   


Vad kycklingen äter påverkar smaken mer än man tror. Därför ville köksmästarna på Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden sätta sin egen prägel på kycklingköttet som serveras.
– Det här har varit jättespännande och det ska bli kul att se hur smaken och texturen på köttet har påverkats av det nya fodret. Jag tror det här kommer bli en riktig premiumprodukt, som är helt unik i Sverige. Vi hoppas på en god kyckling som blir en snackis på restauranger runt om i Sverige, säger Henrik Gustafsson, köksmästare på Långbro Värdshus.

Samarbete ger bäst resultat
Som marknadsledande på kyckling gäller det förstås att fortsätta driva innovation. Och tillsammans med kunden Menigo har Kronfågel nu satt en ny boll i rullning.
– Vi vill tillsammans med våra kunder höja marknadsvärdet på kyckling och utveckla den svenska fågeln för Sveriges många restauranger. Och snart får vi se vilket resultat det här projektet ger – spännande, säger, Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel.

En produkt för den nyfikne restauranggästen
Den unika kycklingen serveras på Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden i Stockholm under veckorna 39 till 41 (preliminärt).
–  De var fantastiskt att se hur nyfikna kycklingarna var på det nya fodret när vi var på Bosarpgården. De uppskattade det verkligen, säger Magnus Viksten, säljansvarig på Menigo.

I förlängningen hoppas Kronfågel kunna utveckla samarbetet med Bosarpkycklingen och kunderna ytterligare, där man tillsammans kan ta fram nya spännande smaker.
–  Det är förstås nya naturliga ekologiska grödor eller grönsaker vi pratar om, sådant som kycklingarna gillar, säger Charlotte.


Fakta om Bosarp
Kronfågel Bosarpkyckling är inte bara ekologisk utan också KRAV-godkänd. Det innebär bland annat:
• Att kycklingen är av den långsamväxande rasen Rowan Ranger och lever dubbelt så länge som en konventionell kyckling

• Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne
• Ekologiskt KRAV-certifierat foder
• Ett liv i små grupper
• Mycket dagsljus, halmbalar och sandbad att berika tillvaron med

För mer information kontakta gärna:
Charlotte Rosta, Brand Manager.Tel: 072 402 34 88

E-post: charlotte.rosta@kronfagel.se
Arvid Löfveberg, KAM. Tel: +46 70 592 63 09

E-post: arvid.lofveberg@kronfagel.se

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se