Sök
Krav som
kycklingarna gillar
K
ronfågel Bosarpkyckling® är inte bara ekologisk. Den är också KRAV-godkänd. Det betyder att den uppfyller EU:s krav för att kallas ekologisk, men även KRAV:s lite strängare, till exempel att alla kycklingar ska ha tillgång till sandbad. Det är våra Bosarpkycklingar särskilt glada över.
 

KRAV:s regelverk garanterar att djuren har det extra bra under sitt extra långa kycklingliv. Bland annat innebär det att de dagsgamla kycklingarna placeras i ett välkomst-stall med värme.
Likaså kan KRAV-kycklingarna vistas ute, andas frisk luft, picka i gräset och ta ett sandbad för att hålla fjäderdräkten ren. Deras foder är ekologiskt och kycklingarna växer långsamt.
Precis som med all vår kyckling jobbar vi med förebyggande smittskydd och utför självklart löpande salmonellakontroller inför varje slakt.

KRAV-märkningen garanterar
• Att kycklingen får växa långsamt och leva minst i 70 dagar (dubbelt så länge som en vanligt uppfödd kyckling)
• Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne
• Ekologiskt foder
• Ett liv i små grupper
• Mycket dagsljus, halmbalar och sandbad

 


Ett kycklingliv som startar bra
Kycklingarna kommer som nykläckta till vårt välkomst-stall. Där är det varmt och nära till vatten och mat. De små kycklingarna vill även ha mycket närhet och värme från varandra. Efter sina första levnadsveckor får de flytta till sina hem-stall med möjlighet till utevistelse. Ur miljöaspekt finns det också en fördel med de mindre välkomst-stallen. De gör att vi inte behöver värma upp de stora ytorna i hem-stallen när kycklingarna är små och behöver mycket värme.

 

Kycklingen går fritt
utomhus
Efter 3 veckor flyttas kycklingarna från välkomst-stallet till ett större stall, där de lever tills de är minst 70 dagar. Efter 4 veckor har kycklingarna fått en fin fjäderdräkt och då öppnar vi luckorna till grönbetet och kycklingarna kan börja gå ut.

Slakt enligt KRAV
Slakt genomförs enligt KRAV´s regelverk på godkända slakterier utan långa transporter. Efter slakt läggs kycklingen i en vakuumförpackning med en hållbarhet i kyla (+4°C) på 10 dagar.Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com