Sök

Äppelciderbrässerad kycklinglårfilé med äpple och nakenhavresallad, cheddarcréme

Ingredienser

10 port / 100 port

1,5 kg / 15 kg Bosarp kycklinglårfilé
Ca 1 l / 10 l äppelcider
200 g / 2 kg gul lök
30 g / 300 g timjankvistar
1 l / 10 l kycklingbuljong
2-3 dl / 2 l olivolja
Ca 800 g / 8 kg nakenhavre
250 g / 2,5 kg tärnade röda äpplen
400 g / 4 kg ruccolasallad
1 dl / 1 l äppelcidervinäger
300 g / 3 kg finriven lagrad Cheddarost
600 g / 6 kg kesella
Salt och peppar

Tillagning

Krydda och bryn kycklinglåren i panna eller stekbord med skinnsidan nedåt ca 5-8 min och stek ca 2 min på köttsidan (tips: stek filéerna från kall panna så blir skinnet krispigare). Lägg upp i djupa plåtar och skiva lök och lägg i plåten. Tillsätt äppelcider, timjankvistar och buljong. Täck med lock och baka i 100° ugn ca 35 min.

Lyft ur låren och sila buljongen och koka ner till stark smak. Mixa sedan buljongen med lite olivolja och smaka av. Koka nakenhavren mjuk i saltat vatten eller grönsaksbuljong. Låt kallna. Blanda sedan med äpple, vinäger och ruccola. Blanda cheddarosten med kesellan och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion
Energivärde: 4095 KJ / 983 kcal
Fett: 56 g
Protein: 56 g
Kolhydrater: 67 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se