Sök

Crispy burger med tomatsalsa, majssallad och potatismos

Ingredienser

10 port / 100 port

10 st / 100 st Crispy burger
4 dl / 4 l krossade tomater
100 g / 1 kg sauterad finhackad lök
50 g / 300 g sauterad finhackad vitlök
15 g / 80 g spiskummin
Salt
30 g / 300 g hackad röd chili
5 g / 300 g socker
30 g / 300 g hackad koriander
1 kg / 10 kg majskorn
300 g / 3 kg finhackad röd paprika
100 g / 1 kg finskuren salladslök
2 dl / 1 l limejuice
1 dl / 0,5 l olivolja
Svartpeppar
2 kg / 20 kg skalad potatis
100 g / 1 kg smör
1 l / 10 l mjölk

Tillagning

Stek eller tillaga burgarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda lök, vitlök med krossade tomater, chili, och spiskummin och koka upp snabbt. Kyl sedan av och blanda i salt, socker och koriander. Smaka av.

Blanda en sallad på majs, paprika, salladslök, limejuice och olja. Smaksätt med salt och peppar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och pressa. Vänd i kokande mjölk och smör och smaka av med salt.

Näringsvärde per portion
Energi: 2468 KJ / 589 kcal
Fett: 24 g
Kolhydrater: 71 g
Protein: 19 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se