Sök

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Ingredienser

10 port / 100 port

1,5 kg / 15 kg Bosarp kycklingvingar
100 g / 1 kg vitlöksklyftor
Ca 2 dl / 2 l vetemjöl
6 st / 60 st äggvitor
200 g / 2 kg panko ströbröd (alt. vanligt ströbröd)
Olja till fritering
Salt,
Peppar
Olivolja

Krassemajonnäs
3 dl / 3 l majonnäs
100 g / 1 kg spenat
80 g / 800 g krasse
1 dl / 1 l crême fraiche
Salt

Tillagning

Krossa vitlöken och blanda med vingarna, salta, peppra och vänd runt med olivolja. Låt marinera ca 30 min. Vänd sedan i vetemjöl, lätt vispad äggvita och sist ströbröd. Fritera i 170° olja precis innan servering och låt rinna av på papper, salta lätt. Kolla gärna temperaturen på vingarna så att de är minst 75° i kärntemperatur. Fritera helst i en kastrull med olja fylld till hälften så att det inte kokar över. Håll koll på temperaturen.

Mixa spenaten slät och grön med crême fraichen. Vänd i majonnäsen. Klipp krassen och blanda i och smaka av med salt.

Näringsvärde per portion
Energi: 3475 kJ / 820 kcal
Fett: 65 g
Kolhydrater: 28 g
Protein: 32 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se