Sök

Kryddstekt kycklingbröst med vinägerstekta morötter, getostcreme och potatisstomp

Ingredienser

10 port / 100 port

Ca 1,6 kg / 16 kg Bosarp kycklingbröstfilé
5 g / 30 g krossade fänkålsfrön
2 g / 15 g chiliflakes
salt och svartpeppar
Smör och olja till stekning

Vinägerstekta morötter
1 kg / 10 kg skalade morötter
120 g / 1 kg smör
½ dl / 5 dl sherryvinäger eller vitvinsvinäger
20 g / 200 g hackad persilja
Salt och peppar

Getostcréme
4 dl / 4 l kesella
200 g / 2 kg getost av chevrètyp (utan vitmögelskal)
Salt

Potatisstomp
1,2 kg / 12 kg skalad mandelpotatis
100 g / 1 kg smör
2 dl / 2 l gräddfil
Salt och peppar

Tillagning

Krydda kycklingbrösten och stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 7-8 min. Låt skinnet bli gyllene och krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Lägg sedan på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i 100° ugn till 70° i kärntemperatur. Skiva upp kycklingbrösten vid servering.

Potatisstomp
Under tiden kycklingen steks så koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Krossa med en träslev och blanda i smör och gräddfil, salt och peppar.

Vinägerstekta morötter
Skär morötterna i lika stora bitar ca 1 cm. Stek mjuka i smöret på medelhög värme. Avsluta med vinäger som får koka in i rötterna och toppa med persilja, salt och peppar.

Getostcréme
Blanda alla ingredienser till en slät créme med en visp.

Näringsvärde per portion
Energi: 2505 kJ / 603 kcal
Fett: 31 g
Kolhydrater: 32 g
Protein: 44 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se