Sök

Kycklingkebabgryta med rotfrukter och gräddfil med gräslök

Ingredienser

10 port / 100 port

1,2 kg / 12 kg kycklingkebabkött
200 g / 2 kg gul lök
500 g / 5 kg passerade tomater (alt krossade tomater)
300 g / 3 kg morötter
300 g / 3 kg gula morötter
300 g / 3 kg persiljerot
200 g / 2 kg rotselleri
50 g / 500 g olja och smör till stekning
30 g / 300 g skuren gräslök
2 dl / 2 lit gräddfil
1 msk / 1,5 dl dijonsenap
10 kvistar timjan

Tillagning

Skala och hacka löken, fräs och tillsätt tomater. Koka ca 15 min och smaka av med salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i mindre men lika stora bitar. Blanda med olja, smör, salt och peppar (eventuellt lite timjan) och baka mjuka i ugn på 130°C. Blanda i kycklingkebaben i tomatsåsen och koka upp. Blanda gräslök, senap och gräddfi l och smaka av
med salt. Funkar att servera som det är men går att komplettera med ris, pasta eller bulgur.

Näringsvärde per portion
Protein 27 g
Fett 17 g
Kolhydrater 16 g
Energi (KJ / kcal) 1389 / 335

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se