Sök

Kycklingkebabtallrik med myntayoghurt, harissadressing och pommes frites

Ingredienser

10 port / 100 port

1,2 kg / 12 kg Kycklingkebab
Olja till stekning
2 st / 5 kg gurka
10 st / 7 kg tomater
2 st / 3 kg rödlök
2 st / 10 st romansallad eller isbergssallad
2 st / 10 st saft av citron
2 msk / 3 dl olivolja
Salt och peppar

Mynta yoghurt
4 dl / 4 l matlagningsyoghurt
50g / 500g skuren mynta
1 msk / 1,5 del fransk senap
Salt och peppar

Harissadressing
400g / 4 kg passerade tomater
3 st / 200g vitlöksklyftor finhackade
2 st / 2 kg gul lök ( finhackad)
1 msk / 1,5 dl spiskummin
1 msk / 1,5 dl harissa
Salt
Socker

Pommes frites
10 st (ca 2 kg) / 20 kg stora potatisar
Olja till fritering
Salt

Tillagning

Skala och skär gurka i bitar och skär ner tomater, skala och skiva ner rödlök. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra. Plocka salladen och arrangera på tallriken med tomat, lök och gurka. Stek kycklingkebabköttet precis innan servering
och salta lätt.

Myntayoghurt
Blanda alla ingredienser och smaka av.

Harissadressing
Fräs lök och vitlök i en kastrull och tillsätt tomater, spiskummin och koka ihop till hälften. Smaka av med harissa, salt och socker.

Pommes frites
Skär potatis i stavar och fritera först mjuka i 160°C olja och lägg på plåt. Fritera sedan i 180°C tills de får fin färg och blir krispiga, lyft ur oljan och salta.

Näringsvärde per portion
Protein 33 g
Fett 37 g
Kolhydrater 42 g
Energi (KJ / kcal) 2690 / 648

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se