Sök

Kycklingmiddagskorv Stroganoff med grönkålsris

Ingredienser

10 port / 100 port

800 g / 8 kg Ekologisk Kycklingmiddagskorv, strimlad
180 g / 1,8 kg gul lök, finhackad
2 tsk/ 1 dl färsk timjan, finhackad
15 g / 150 g smör
3 msk / 4,5 dl tomatpuré
2 msk / 3,5 dl chilisås
1 liten / 7 stycken vitlöksklyfta, riven
6 d l/ 6 l syrad lättgrädde
Salt och peppar

Grönkålsris
8 dl / 8 l långkornigt ris
100 g / 1 kg färsk grönkål, finhackad

Tillagning

Koka riset. Fräs strimlad korv, lök och timjan i smör i en rymlig gryta tills det har fått lite färg och löken börjar mjukna. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt chilisås, vitlök och syrad grädde. Låt puttra ihop i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner grönkålen i det varma riset.

Servera stroganoff med grönskålsris.

Tips!
Servera med färskriven pepparrot för var och en att strö över.
Byt ut grönkålen mot gröna ärter i riset.

Näringsvärde per portion
Energivärde: 2732 KJ / 652 kcal
Fett: 32 g
Kolhydrater: 75 g
Protein: 16 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com