Ingredienser
10 port / 100 port
1 kg / 10 kg Ekologisk Kycklingfärs
200 g / 2 kg gul lök, finhackad
1 msk / 1,5 dl vitlök, finhackad
160 g / 1,6 kg morot, fint tärnade
2 msk / 3 dl rosmarin, finhackad
1 dl / 1 l olivolja
10 g / 1 kg smör
1,5 d l / 1,5 l vitt vin
1/2 dl / 5 dl tomatpuré
2 msk / 3 dl koncentrerad kycklingfond
1,5 dl / 1,5 l vatten
800 g / 8 kg körsbärstomater på burk
1 msk / 1,5 dl honung
1 kg / 10 kg spaghetti, t ex Bavette
Salt och svartpeppar
Tillagning
Fräs lök, vitlök, morötter och rosmarin i oljan i en gryta på svag värme utan att det får färg i tio minuter. Bryn färsen i smör och tillsätt i grytan. Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt tomatpuré,
fond, vatten, körsbärstomater och honung. Koka på medelvärme i 30-40 minuter. Smaka av väl med salt och peppar. Koka spaghettin. Servera med såsen. Toppa med rosmarin.
Näringsvärde per portion
Energivärde: 2917 KJ / 696 kcal
Fett: 24 g
Kolhydrater: 83 g
Protein: 32 g
Smaklig måltid!