Sök

Rosmaringlaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Ingredienser

10 port / 100 port

2,5 kg / 25 kg Bosarp kycklingben
1 dl / 1l honung
10 g / 100 g rosmarin
1 dl / 1l äppelcidervinäger
15 g / 150 g röd chili finhackad
Salt och peppar

Äppel- och pepparrotsslaw
1 kg / 10 kg strimlad spetskål
400 g / 4 kg äpplen
50 g / 500 g riven färsk pepparrot
2 dl / 2 l majonnäs
2 dl / 1 l gräddfil
10 g / 100 g finskuren gräslök
Salt

Tillagning

Blanda honung, chili, vinäger och finhackad rosmarin. Salta och peppra kycklingbenen och lägg på en ugnsplåt. Stek i 160° ugn ca 20-30 min. När kycklingen börjar bli klar ca 80° inne vid benet så pensla rikligt med honungsglazen och stek ytterligare 3-4 min.

Äppel- och pepparrotsslaw
Grovriv äpplena (bestäm själv om du vill ha skalet med eller ej) och blanda med spetskålen. Salta lätt, lägg allt i ett durkslag och pressa ur vätskan med händerna. Blanda med majonnäs, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och toppa med gräslök.

Servera med ugnsrostade potatisklyftor eller en god sallad.

Näringsvärde per portion
Energi: 1080 kJ / 258 kcal
Protein: 2 g
Fett: 17 g
Kolhydrater: 24 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se