Sök

Sallad på krispigt kycklingbacon med bulgur, spenat och granatäpple

Ingredienser

10 port / 100 port

1,4 kg / ca 14 kg kycklingbacon
750 g / 7,5 kg bulgur
1,5 l / 15 l grönsaksbuljong
150 g / 1,5 kg babyspenat
50 g / 500 g persilja, grovhackad
50 g / 500 g mynta, grovhackad
150 g / 1,5 kg tomater, tärnade
150 g / 1,5 kg granatäppelkärnor
1,5 dl / 1,5 l citronjuice
1,5 dl / 1,5 l olivolja
10 g / 100 g röd chili, hackad
Salt
Mezeyoghurt till servering

Tillagning

Lägg ut kycklingbaconet på plåtar (gärna på bakplåtspapper så de inte fastnar) och ugnsstek skivorna på 175°C i ca 10 min eller tills de får fin färg. Alternativt stek skivorna i panna eller på stekbord.

Koka bulguren mjuk i grönsaksbuljongen och häll upp för att svalna. Blanda sedan med spenat och örter och vänd sedan i tomater och granatäpplen. Tillsätt citronjuice, olivolja, chili och smaka av med salt.

Servera gärna med en god mezeyoghurt.

Näringsvärde per portion
Energi: 2556 KJ / 609 kcal
Fett 24 g
Kolhydrater 59 g
Protein 35 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se