Sök

Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver

Ingredienser

10 port / 100 port

1,5 kg / 15 kg Bosarp kycklinglårfiléer med skinn
15 g / 150 g salvia
2 st / 20 st hel vitlök (delad på mitten som en citron)
1 kg / 10 kg färsk pasta
10 st / 100 st tärnade tomater
30 g / 300 g hackad kapris
100 g / 1 kg hackade urkärnade Kalamataoliver
2 st / 20 st rivet skal från citroner
50 g / 500 g skivade salladslökar
150 g / 1,5 kg riven parmesan
Olivolja
Salt och svartpeppar

Tillagning

Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt ca 8-10 min på medelhög värme så att skinnet blir krispigt. Stek även med den delade vitlöken och salviastjälkar. Vänd och stek på skinnsidan ca 1 min och efterstek i 100° ugn med vitlök och salviastjälkar till 75° i kärntemperatur.

Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda i tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar i pastan och vänd runt. Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i bitar och lägg på pastan.

Näringsvärde per portion
Energi: 2268 kJ / 546 kcal
Fett: 26 g
Kolhydrater: 35 g
Protein: 39 g

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se