Sök
Stolta kycklinguppfödare
på små svenska gårdar
D
e småskaliga svenska gårdar som föder upp vår ekologiska Bosarpkyckling drivs av familjer med stor omsorg om djuren, naturen och oss människor. Precis som alla våra uppfödare har de all anledning att vara stolta över sitt jobb med att föda upp svensk kyckling av hög kvalitet.
 
Intresse för hållbarhet
och god mat
Det finns ett tiotal gårdar som föder upp ekologisk Bosarpkyckling. Gemensamt för dem alla är intresset för hållbarhet, god djurhållning och att producera en extra smakrik och ekologisk kyckling – vilket hänger nära samman.


“Det är härligt att se våra kycklingar få utlopp för sitt naturliga beteende med att sprätta och leta efter föda, berättar Johanna Rasmusson. Den största belöningen är att varje dag mötas av glada, pigga kycklingar som mår bra.
Lever nära sina kycklingar
En ekologiskt uppfödd kyckling får gå ut och in som den vill, picka i marken, leta efter mask och ta ett sandbad, och de får växa i långsam takt.

På Bosarps Gård utanför Blentarp i Skåne är familjen Rasmusson glada att de valt ekologisk uppfödning. För dem är det inte bara ett jobb, utan en hel livsstil och alla i familjen är engagerade. De lever nära intill kycklingarna dygnet runt, året om.

– Det är härligt att se våra kycklingar få utlopp för sitt naturliga beteende med att sprätta och leta efter föda, berättar Johanna Rasmusson. Den största belöningen är att varje dag mötas av glada, pigga kycklingar som mår bra. Det går inte att ta miste på att hon är stolt över deras sätt att leva och föda upp kycklingar på ett småskaligt sätt i balans med naturen. Vi är en del av den nya, hållbara matproduktion förklarar hon.Gården som eget kretslopp
En viktig del i ekologisk uppfödning är att gården har ett naturligt kretslopp.
– Vi odlar ekologiskt på gården och gödsel från kycklingarna går tillbaka i jorden, berättar Mårten Rasmusson.

Våra Bosarpkyckling-uppfödare
Johanna och Mårten Rasmusson
Bosarps Gård
275 64 Blentarp


Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se