Sök
Äspängs Lantbruk

 

Äspängs Lantbruk

 

Strax utanför Mariestad på Äspängs Lantbruk arbetar två familjer tillsammans med det dagliga arbetet som innefattar både jordbruk och kycklinguppfödning. Anders och Harald har det övergripande ansvaret för gården som köptes år 1990.

”Vi valde att satsa på kycklinguppfödning eftersom det passar in väldigt bra tillsammans med växtodlingen som vi har här på gården. Det vi odlar kan användas som foder till kycklingarna och gödseln används på åkern som näring. Det blir ett fint litet kretslopp som är miljövänligt”, förklarar Anders.

Kycklingarna på Äspängs får ströva fritt mellan två avdelningar på en bädd av kutterspån. De har fri tillgång till vatten och foder dygnet runt. Temperaturen kontrolleras dagligen för att kycklingarna ska må så bra som möjligt.

”Jag och Anders uppskattar verkligen de stränga bestämmelser som finns hur kycklingar ska behandlas. Det känns bra att kunna säga att man föder upp kycklingar som haft ett bra liv här på vår gård. Det är något som både vi och förhoppningsvis konsumenten uppskattar”, säger Harald.  

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se