Sök
Bålerud

 

Bålerud

 

På Bålerud gård i Älgarås bor Torbjörn och Pernilla Johansson. Här bor också barnen Oskar, Hedvig och Herman samt fyra hästar och en svart katt som heter Sotis. Torbjörn, som gärna kallas Tobbe, är sjunde generationen på gården. År 1995 tog han och Pernilla över gården och tre år senare byggdes deras kycklingstall.

”Den 13 december, på luciadagen kom våra första kycklingar till oss. Det var en speciell känsla och redan från första stund har vi arbetat hårt för att våra kycklingar ska trivas och må bra hos oss. Vi odlar vår egen spannmål som används som foder till kycklingarna. Stallet värms upp av flis som kommer från vår egen skog”, berättar Tobbe.

Barnen är delaktiga där det går och tycker om att hjälpa till.

”Jag tycker det är jättekul när vi får nya kycklingar!”, berättar Hedvig och pekar på kycklingarna. ”Och sen tycker jag det är bra när de får gå fritt och inte sitter instängda. Det skulle ju inte vara kul att sitta så själv”.

Tobbe berättar skrattandes om hur det brukar låta när mamma Pernilla inte är hemma och han själv ska laga mat. ”Då säger barnen: ’åh, är inte mamma hemma? Då blir det kyckling igen!’. Med andra ord är kyckling väldigt lättlagat. Jag kan verkligen med gott samvete känna att vi föder upp våra kycklingar på det bästa sättet vi bara kan”.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se