Sök
Björsnäs Gård

 

Björnsnäs Gård

 

På den anrika gården Björnsnäs utanför Norrköping bor Gabrielle tillsammans med sin man Henning. Tillsammans med fyra medarbetare driver de gården som har gamla anor sedan vikingatiden. Att det blev just kycklingproduktion var ingen slump.

 

”Vi är den sjätte generationen på Björnsnäs och ärvde våra kycklingar från min svärfar som var en av de första att föda upp för Kronfågel. Vi brinner verkligen för våra kycklingar. Det är en härlig uppfödning där man snabbt får se resultatet och där man verkligen måste vara på hugget för att optimera deras miljö”, berättar Gabrielle.

 

Gården är uppbyggd på ett eget kretslopp där Gabrielle och Henning odlar vete och halm. Vetet är en del av det foder kycklingarna får och halmen används för pannan som går till kycklingarnas stall. Allt för att det ska bli varmt och skönt för kycklingarna. Kycklinggödseln och askan som blir över vid eldningen används till marken och åkrarna.

 

”När jag var liten var min dröm att få bli veterinär och att arbeta med djur. Men av olika anledingar utbildade jag mig istället till tandläkare. Det känns som om cirkeln är sluten nu när jag har blivit kycklingmamma”, avslutar Gabrielle.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se