Sök
Broby gård

 

Broby gård


Broby Gård ligger i Runtuna utanför Nyköping och ägs av Kjell Ericson, som tog över efter sin far 1982. Kjell driver nu företaget tillsammans med sin fru Regina och sonen Johan, som har utbildat sig till lantmästare, samt två medarbetare. Dottern Charlotte har flyttat till Stockholm. Familjen har hästar, hundar och jakt som intressen utanför själva jordbruket.

Kycklingproduktionen införlivades i gården 2012, då den inköptes från Ola Lundberg, som byggde kycklingstallet 1982. Sedan starten har kycklingarna levererats till Kronfågel.

”Kycklingproduktionen är ett sätt att hålla gården bärkraftig och ett komplement till gårdens övriga produktion med växtodling, skog, smågrisar och några betesdjur”, säger Kjell.

Kycklingarna utfodras, förutom med Lantmännens foder, med egenproducerat fodervete. Biobränslepannan, som värmer upp kycklinghuset, eldas med flis från egen skog. Den installerades 2013 och innebar ett stort lyft för miljön då den ersatte en oljepanna. Gödseln sprids på åkermarken och ses som en viktig del i kretsloppet.

”Att föda upp kycklingar är en djur- och miljövänlig produktion. Kycklingarna går fritt i stora uppvärmda hallar, som strös med kutterspån, och de har fri tillgång till foder och vatten”, säger Kjell.

Årsproduktionen på Broby Gård är cirka 300 000 kycklingar.

Kjells favoriträtt är grillad kyckling!

Hemsida: www.brobyfarming.se

 

Uppfödare kjell och Regina Ericsson

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se