Sök
Djurströms gård

 

Djurströms gård

 

I Värsås, strax utanför Skövde, ligger Djurströms gård där Karl-Gunnar föder upp kycklingar. Tillsammans med frun Birgit har de fem vuxna barn, Christian, Johan, Patrik, Maria och Sofia. På gården finns tre katter som jagar möss om dagarna och två hundar. 1997 byggdes det första kycklingstallet och i dagsläget finns två stycken.

”Vi har alltid tyckt att det har varit roligt att arbeta med kycklingarna”, berättar Karl-Gunnar. ”Det ger ett fantastiskt resultat och det känns tillfredsställande för oss att kunna leverera en god kyckling som har mått bra på vår gård”.

En del av kycklingarnas foder kommer från den egna skogen och av flisen värms både kycklingstallet och det egna boningshuset upp. Gödslet används som växtnäring på de egna åkrarna, ett kretslopp som både Karl-Gunnar och Birgit uppskattar att de har.

”Det finns så mycket att berätta om livet på en gård. Studiebesök, kalas och det dagliga arbetet som ger tillbaka så mycket i slutändan. Vi trivs otroligt bra som kycklingbönder!” säger Birgit.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se