Sök
Flättorps Gård

 

Flättorps Gård

Flättorps gård utanför Ärla ägs av Elisabeth och Lars Nilsson tillsammans med sönerna Marcus, Johan och Fredric. Från början hade Elisabeth och hennes man bara smågrisuppfödning, men såg sig om efter andra alternativ att utveckla gården. År 1990 byggdes det första kycklingstallet och sedan 2001 finns fyra kycklingstall på gården.

 

”Vi har aldrig ångrat att vi blev kycklingbönder, dessa 21 åren har varit de roligaste bondeåren hittills. Vi uppskattar verkligen de strikta och noggranna rutinerna i stallarna för att kycklingarna ska må bra, det känns verkligen att vi gör ett bra jobb för dem”, berättar Elisabeth.


Elisabeth har själv huvudansvaret för kycklingarna, medan Marcus och Johan sköter allt övrigt på gården. Förutom kycklingar odlar man även vete till kycklingarna som bidrar till en del i ett kretslopp. Kycklingstallarna och ekonomibyggnaderna värms upp av en flispanna där den egna skogen bidrar med en del av flisen.

 
”Det känns fint att kunna ge våra kycklingar vete som vi själva har odlat. Det har inte fraktats över hela Sverige utan kommer från vår egen gård. Det är bara en av flera saker vi gör för att våra kycklingar ska trivas hos oss”, avslutar Elisabeth.

 

 

Mitt favoritrecept

 

Uppfödare Nilsson med familj

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se