Sök
Forkesta gård

 

Forkesta gård

 

Lena och Marcus Skure driver Forkesta gård utanför Västerås där de tillsammans föder upp kycklingar. De driver även två andra gårdar med grisuppfödning och mjölkproduktion.

"Vår uppfödning ingår i ett kretslopp, all odling går tiil foder åt djuren, och vi håller just nu på med ett projekt tillsammans med 12 andra gårdar i trakten, för att göra biogas av gödseln, och återföra restsubstansen till åkerjorden", berättar Marcus.

 

Både Lena och Marcus är uppväxta med lantbruk, och släkten har varit lantbrukare så länge man känner till. Att vara kycklingbonde tycker de passar med deras syn på djurhållning, att djuren ska ha det bra, skötas med respekt och att det finns en säker kvalitetsprofil.

 

"Det är alltid lika roligt att starta upp en ny grupp kycklingar och se dem springa omkring på det stora fräscha golvet. De hittar snabbt maten och lär sig fort dricka vatten, det är en härlig känsla", berättar Lena.

 

"Sedan hände en lite rolig sak för några år sedan", berättar Marcus. "En fredagskväll ringer en man som satt med sina middagsgäster. Gästerna uppskattade den kyckling de bjöds på och man diskuterade om det var kocken eller uppfödaren som åstadkommit den goda kycklingen. Svaret blev att det förmodligen var den oslagbara kombinationen. Mannen var nöjd med svaret som han genast skulle meddela sina gäster".

 

 

 

 Mitt favoritrecept

 

Uppfödare Lena Skure

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se