Sök
Hagbyberga säteri

 

Hagbyberga säteri

 

På Hagbyberga gård i Södermanland, nära sjön Yngaren bor Jan Weijber. Gården har funnits sedan 1600-talet och Jan, som är femte generationen på gården, tog över år 1966. Han var en av de första att märka av den uppåtgående trenden för kyckling och beslutade sig två år senare för att satsa på kyckling.

”Kyckling passade det ekologiska tänket vi har här på gården och jag har aldrig ångrat att jag började med kycklinguppfödning. Jag är en av Kronfågels äldsta uppfödare och har varit med sedan tiden då kyckling inte var lika populärt som det är idag. Nu har folk insett hur klimatsmart och nyttigt köttet är och det glädjer mig”, säger Jan.

Gården är ekologisk i stor utsträckning där spannmålet som odlas blir kycklingarnas foder. Gödslet används som näring ute på åkern. Enligt Jan är alla dagar som kycklinguppfödare roliga och givande.

”Det finns inte någon tråkig dag. Som bonde vårdar vi skog och jord likaväl som vi vårdar våra kycklingar. Vi sitter på ett kulturarv som vi måste vara rädda om. Där passar kycklingen väldigt bra in och det känns viktigt att miljön är så pass viktig som den är i kycklingbranschen och ligger långt före alla andra djurproduktioner”, berättar Jan stolt.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se