Sök
Hagelstad Gård

 

Hagelstad Gård

 

Hagelstad Gård ligger i Östergötland, mellan Norrköping och Linköping. Gården drivs av Ulrik och hans fru tillsammans med en av sönerna och en egen gårdssnickare. Ulriks andra son har egen verksamhet, men jobbar även deltid på Hagelstad.

”Jag köpte gården 1974. Efter att ha bestämt mig för att lägga om verksamheten stod det första kycklingstallet klart 1990 och det andra 1994. I stallarna går kycklingarna fritt på stora ytor med kutterspån och de har fri tillgång på foder och vatten”, berättar Ulrik.

Och valet att bli kycklinguppfödare ångrar han inte.

”Kycklingkonsumtionen har ökat rejält och det känns så bra att arbeta med djur som ger så nyttiga och goda råvaror”, säger Ulrik.

Kyckling är också en bra foderomvandlare. Gödseln sprids på gårdens marker där det bland annat odlas vete som ger foder till kycklingarna. Halmen tas omhand och eldas i en halmpanna som värmer upp kycklingstallarna. På så vis blir det ett slags kretslopp.

När det gäller tillagning av kyckling tycker Ulrik inte att man ska krångla till det.
”Krydda bara med salt och peppar och smaksätt med lite honung och eventuellt lite soja innan tillagning, så att inte kycklingens goda smak försvinner. Det tycker i alla fall jag är allra godast”, säger Ulrik.

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se