Sök
Hättorps Gård

 

Hättorps Gård

 

Hättorp gård ligger i Östergötlands län några mil utanför Motala. Gården drivs av Jens tillsammans med tre anställda. Hättorp köptes av Jens morfars far 1916 och har sedan gått i arv i generationer. Idag är Jens fjärde generationen bonde på Hättorp gård.

 

”När jag hade avslutat min utbildning och skulle ta över gården letade jag efter en ny sorts produktion. Vi hade potatis sedan tidigare och jag tittade på flera alternativ av djuruppfödning. När jag kom i kontakt med att just föda upp kycklingar verkade det genast intressant”, berättar Jens.

 

Jens förklarar att kycklingar passar både honom och gården bra. Det är en trevlig produktion där kycklingarna utgör en del av gårdens kretslopp. Hättorp gård odlar sin egen spannmål som kycklingarna får som foder och gödslet används som växtnäring på åkrarna. Pannan som värmer upp kycklingstallarna drivs av halm och ved från gården.

 

”Det roligaste med att vara kycklingbonde är att man ser resultat väldigt fort. Det är snabba omgångar och görs något fel märks det direkt. Därför gäller det att vara vaksam på hur kycklingarna mår så att man kan ha den mest optimala miljön för dem”, berättar Jens.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se