Sök
Heberg

 

Heberg

 

På Heberg gård i Fjugesta utanför Örebro bor Håkan Rohdén tillsammans med katten Trixie och ett 25-tal får. Heberg gård köpte Håkan av en bekant år 1990 som då hade kycklinguppfödning, något som han redan då tyckte verkade intressant.

”På sätt och vis följde kycklingarna med när jag köpte gården, något som jag aldrig har ångrat. Jag tycker det är roligt när de nya kycklingarna anländer och man får se när de piggt letar foder och vatten. Efter 22 år känns det lika fantastiskt varje gång”, berättar Håkan.

Gårdens skogsbruk förser kycklingarna med värme genom flis och gödslet används till vallproduktionen. Inne i kycklingstallet får kycklingarna gå fritt på en bädd av kutterspån. De har fri tillgång till vatten och foder dygnet runt för att må så bra som möjligt.

”Det känns bra att kunna säga att man producerar en kyckling som mått bra och verkligen veta att det stämmer. Jag uppskattar de strikta regler som finns för att kycklingar ska må bra, och dessutom smakar det mycket bättre när man vet att de haft det bra!”, avslutar Håkan.

 

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se