Sök
Husby Gård

 

Husby Gård

 

Husby gård ligger belägen i Kvicksund strax utanför Eskilstuna. Här bor Per tillsammans med sin hustru Anna och dottern Linnea. När Per tog över gården var inriktningen mjölkproduktion, men efter lite fundering ville Per byta inriktning. Hösten 1998 tog Per emot de första kycklingarna och blev kycklingbonde.

 

”Det roligaste med att vara kycklingbonde är arbetet med djuren och se ett fint resultat av arbetet. Uppfödningen av kycklingen är intressant, utvecklande och ett perfekt komplement till övriga jordbruket. Detta skapar ett fint kretslopp", förklarar Per.

 

2 gånger per dag tittar Per till att kycklingarna har det bra, varje morgon och kväll. Förutom kycklingarna har han även en omfattande spannmålsproduktion och lantbruksentreprenad. Dottern Linnea brukar nästan alltid vara med när de nya kycklingarna anländer.

 

”Linnea har varit med sedan 2-års åldern och tycker alltid det är lika roligt när de anländer. Fodret får kycklingarna dessutom från vår egen spannmålsproduktion, halmen blir värme i halmpannan gödseln blir näring till spannmålsproduktionen. Så mycket närmare kretslopp än så kan man inte komma"

 

Avslutningsvis vill Per hälsa något till alla konsumenter.

 

”Jag har som princip att vem som helst när som helst ska kunna titta in här på gården och få ett positivt intryck”.

 

 

Familjens favoritrecept

 

Flygande jacob

 

Uppfödare Per

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se