Sök
Ingeltorps gård

 

Ingelstorps gård

 

Ingelstorps gård ligger i Hova i Västra Götalands län. Här bor kycklinguppfödaren Ulrik med Susanna och deras två yngsta barn. Ulrik är första generationens bonde på Ingelstorps gård och familjen flyttade hit år 1995. Kycklingstallet byggdes år 1998 och sedan dess har man fött upp kycklingar.

”Vi blev tillfrågade av Kronfågel att föda upp kycklingar och efter lite betänketid beslutade vi oss för att satsa. Att föda upp kycklingar visade sig vara riktigt roligt eftersom ingen omgång är den andra lik. Det är också väldigt spännande att följa deras utveckling från små och duniga till stora fina kycklingar”, berättar Ulrik.

Förutom kycklinguppfödning odlar man även spannmål på åkrarna och brukar skog. Gårdens spannmålsproduktion blir en del av kycklingarnas foder och gödslet sprids på åkrarna för näring. Från skogen används flis att värma upp kycklingstallet.

”Att föda upp kyckling är både klimatsmart och effektivt utan att man ruckar på de strikta lagarna som måste efterföljas. Det känns bra att kunna erbjuda svenska konsumenter en kyckling som har levt ett lugnt och fint liv”, säger Susanna.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se