Sök
Källstad Gård

 

Källstad Gård

 

Källstad gård ligger i Vadstena och drivs av Björn som bor här tillsammans med sin fru och fem barn: Malin, Signe, Gillis, Marika och Linnea. På gården bor även de tre hundarna Cookies, Lucky och Lillebjörn och katterna Snowflake och Lina.

Källstad gård är en anrik gård med lång historia och har tidigare ägts av Kung Magnus Ladulås fram till år 1357. Sedan år 1704 har Källstad varit i privat ägo och Björn köpte gården år 1989. Några år efter började Björn med kycklinguppfödning och uppskattade djuren.

”Jag tycker verkligen om att ta hand om mina kycklingar eftersom de är så lugna och snälla djur. Det är ett nyttigt och magert kött som kan ätas av alla religioner vilket känns extra bra”, säger Björn.

Björn påtalar även att kycklingarna har ett bra liv på gården med tillgång till foder och vatten dygnet runt.

”Jag är verkligen en djurmänniska som ser till att mina kycklingar mår bra varje dag. De ska ha perfekt temperatur och fri tillgång till foder och vatten. Jag uppskattar de stränga lagar som finns kring hur uppfödare ska behandla sina djur. Det känns skönt att veta att man gör ett bra jobb för kycklingarna”, avslutar Björn.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se