Sök
Kisebo Lantbruk

 

Kisebo Lantbruk

 

Utanför Hjo i Västra Götalands län hjälper många till på Kisebo gård. Här bor Leif och hans fru Gunilla tillsammans med katten Olle. Dottern Lina och hennes man Marcus bor i ett hus en bit bort som hör till gården. Sonen Jens, som jobbar på gården, bor med sin fru Julia, dottern Elvira och katten Kajsa i ett hus några kilometer från gården. Även Leifs far Lennart hjälper till med en del av arbetet på gården. Släkten har varit bönder i bygden sedan början av 1800-talet.

”Jag är den som sköter om kycklingarna medan Jens mest kör skogsmaskin i skogarna häromkring. Katten Olle latar sig hela dagarna och jagar aldrig några möss vad vi sett, annars är det många som är med och hjälper till när det är mycket att göra”, berättar Leif och ler.

Kycklingarna är en del i det kretslopp som gården har. Spannmålet som odlas används som foder till kycklingarna och gödseln till åkrarna. Uppvärmningen av gården sker med flispanna. Leif är även delägare i ett vindkraftverk för att klimatkompensera.

”När vi precis hade byggt stallarna kom en engelsman på besök. När han fick höra att våra kycklingar har golvvärme och ventilation ansåg han att bara drottningen i England hade finare hus än vad våra kycklingar hade. Det skrattade vi tillsammans länge åt, men nog har våra kycklingar det bra!”, säger Leif stolt.

 

 

Familjens favoritrecept

 

Festlig filé

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se