Sök
Lunnebergs Lantbruk

 

Lunnebergs Lantbruk

 

På Lunneberg Lantbruk utanför Lidköping driver familjen Ottersten kycklinguppfödning för Kronfågel. 1978 köptes gården av Eva och Göran som då var den första generationen på gården. Två av barnen, Frida och Peter är nu också delaktiga i jordbrukets vardag. Det första kycklingstallet byggdes 1995 och år 2000 stod det andra stallet färdigt.

 

”Kycklingarna kommer till oss när de är daggamla och vi lastar då in dem i stallarna. Golven är då nyströdda med kutterspån och kycklingarna får omedelbart tillgång till vatten och foder. Vi tillbringar flera timmar varje dag hos våra kycklingar och ser till att allt fungerar som det ska”, berättar Frida.

 

Verksamheten på gården består främst av kycklinguppfödning och spannmålsproduktion. Utöver detta har även familjen lite skog och vindkraft. Spannmålet som odlas på gården torkas i en egen anläggning och används senare till kycklingarna som foder. Halmen används till pannan som värmer upp kycklingstallarna och flisen tas från den egna skogen.

 

”Kycklingar är lätta och trevliga djur att jobba med och de vistas i ljusa och varma stallar. Kyckling har dessutom ett väldigt gott och nyttigt kött!”, avslutar Eva.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se