Sök
Mosslunda Gård

 

Mosslunda Gård

 

På Mosslunda gård strax utanför Kristianstad bor Per Lindahl tillsammans med frun Anna-Lena och barnen Amanda och Gustav. På gården bor även katten Poppe, hästarna Campiro, Drottningen, Ronja och Samantha. Förutom att vara heltidsbonde sitter även Per med i Lantmännens styrelse, ett arbete han tycker är både spännande och utvecklande och varierar livet som bonde.

”Vi bestämde oss för att föda upp kycklingar eftersom vi såg att det var en djurproduktion som passade vår personlighet. Vi gillar att ha ordning och reda runt omkring oss, noggrannhet och precision är en förutsättning för att bli en bra kycklingbonde. Det är ett stort ansvar att föda upp djur, då är det viktigt att man trivs med djur och har ett bra förhållande till dem”, berättar Per.

 

Det märks att det är viktigt för Per att hans kycklingar har det bra på gården. Han berättar att det är viktigt att man bor nära sina djur så att man kan följa utveckling och kunna se till att de mår bra under sin tid på gården.


”Det roligaste är att kunna kombinera ett modernt effektivt lantbruk med att ta hand små känsliga individer som kycklingar. Man vet att ju lyckligare kycklingarna är, desto lyckligare blir man själv”, avslutar Per.

 

 

 

Uppfödare Per Lindahl

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se