Sök
Munkebo Gård

 

Munkebo Gård

 

I Västra Götalands län några mil utanför Hjo är Munkebo gård beläget. Här bor Calle och Malin tillsammans med sönerna Nils och Oskar och hunden Kajsa. På medeltiden var Munkebo gård ett klosterhemman under Vadstena kloster och en övernattningsplats för klostermunkar som vandrade mellan Vadstena och Varnhem.

På gården idag arbetar Calle, hans far Govert och två anställda; Mikael och Anton. Förutom kycklinguppfödning sysslar man även med växtodling och mindre hästverksamet och skogsbruk. Allt spannmål som odlas används som foder till kycklingarna, gödseln sprids på åkrarna och stallarna värms upp av ved, flis och halm från gården.

 

”Det bästa med att vara kycklingbonde är att det är en riktigt bra arbetsmiljö där man ständigt kan höja målen och förbättra djurhälsan. Hur mycket tid vi än lägger ner ser vi alltid att det finns utrymme för förbättring”, berättar Calle.

 

Som småbarnföräldrar har Calle och Malin en liten hjälpreda förutom de anställda på gården.

 

”Mellan omgångarna då stallen rengörs och iordningställs inför nästa kull kycklingar tränar sonen Nils på sin trehjuling på de stora ytorna. Han hjälper även till att köra strö och foder på sin lilla sandlådetraktor, en vacker dag kanske han tar över och man brukar ju säga att allt ska börjas i tid”, berättar Malin och skrattar.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se