Sök
Myra Norrgård

 

Myra Norrgård

 

På Myra Norrgård utanför Vreta kloster i Östergötland producerar Bo Eriksson klimatsmart mat. Gården ligger i ett naturskönt område bredvid vackra drumliner och nära Göta kanal.

 

Som klimatsmart livsmedelsproducent har Bo skapat gårdens egna kretslopp. Han odlar vete, vilket utgör trettio procent av fodret som kycklingarna äter. Halmen från vetet eldas för att värma upp kycklingstallarna. Askan från halmen och gödseln från kycklingarna innehåller växtnäring som återförs till åkermarken. Bo arbetar utifrån att optimera växtnäringsupptaget för växterna.

 

Kycklingarna går fritt i stallarna och får själva bestämma när de vill äta eller dricka.

Bo är stolt över att kunna producera ett hälsosamt, prisvärt, variationsrikt och lättlagat kött.

 

Som svensk livsmedelsproducent är jag stolt över att kunna leverera en garanterat salmonellafri kyckling, berättar Bo.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com