Sök
Navsunds Gård

 

Granberga Bie Gård

 

Granberga Bie Gård ligger i Bie, en mil utanför Katrineholm. Gården drivs av makarna Lena och Mikael Saukko som också har en gård utanför Eskilstuna, där de också bor. De har två barn, två hästar och hund.

Gården byggdes 1983 och har haft kycklingproduktion sedan starten och under hela tiden varit leverantör till Kronfågel. Lena och Mikael köpte gården 2015 och de är de fjärde uppfödarna på gården.

”Mikael har tidigare jobbat på gården, så vi känner den förre ägaren. När han ville sälja bestämde vi oss för att ta chansen och sade upp oss från våra jobb för att istället satsa på kycklingproduktion på heltid. Det var nu eller aldrig. Den 21 maj 2015 fick vi vår första kull med kycklingar. Det var en stor dag”, berättar Lena.

Och de ångrar sig inte.

”Mikael har tidigare jobbat med både hästar och kor, men vi har båda känt att just kycklingproduktion har lockat, så det känns väldigt bra och spännande att det har blivit verklighet. Vi tillbringar hela dagarna med djuren och ser till att de mår bra. Visst, det är mycket jobb, men det är det värt”, säger Lena.

Paret har satsat mycket på att renovera och modernisera stallarna och investerat i bland annat foder- och vattenbanor.

Kycklingarna går fritt i stallarna med fri tillgång på mat och vatten. Fodret från Lantmännen kompletteras med vete från en granne.

Och favoritkycklingrätten då?

”Vi är väldigt förtjusta i helgrillad kyckling.”

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se