Sök
Raggårdens kyckling

 

Raggårdens kyckling

 

På Raggården utanför Vara i Västergötlands län bor bonden Daniel tillsammans med sambon Louise och sina två söner, Philip och Axel. Hundarna Ebba och Frasse samt katterna Elsa och Lennart bor också här.

Daniel är andra generationens bonde sedan hans far kom till Raggården 1978. Tillsammans med Louise och tre anställda, Stig, Jon och Roger driver de gården och föder upp kycklingar.

”Vi börjar alltid dagen med att gå till kycklingarna för att se så att de har mat och vatten. Efter det ska halmpannan laddas med nytt halm så att de har det varmt. Kycklingar är väldigt lugna och snälla djur”, berättar sambon Louise.

Raggården är verkligen en närproducerande gård. Vetet och rågvetet som odlas på gården blir foder till kycklingarna, halmen används som bränsle till halmpannan som i sin tur ger värme till kycklingarna. Gödslet från kycklingarna och askan från halmpannan sprids sedan ut på åkrarna som sedan växer till nytt vete och rågvete till kycklingarna.

”Det känns skönt att vi kan ge våra kycklingar närproducerat foder som inte fraktats genom hela Sverige. Det tror jag våra kycklingar tycker om, även om de inte kan säga de själva”, säger Daniel och skrattar.

 

Familjens favoritrecept

 

 

Festlig filé 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se