Sök
Storkila Brestorp

 

Storkila Brestorp

 

Strax utanför Hova ligger Brestorp, en gård som drivs tillsammans över tre generationer. Sören och Margareta tog över gården 1983 och sysslade då med både gris och strutsuppfödning. Precis som många andra såg de sig om efter något som kunde utveckla gården ytterligare och beslutade sig för att satsa på kycklinguppfödning.  Idag arbetar Sören och sonen Jens mestadels på gården. Vid behov hjälper dottern Marie och Sören och Margaretas barnbarn till.

”Vi har ett familjejordbruk med kycklingen i centrum. Det känns väldigt roligt och lite ovanligt att man jobbar tillsammans över tre generationer. Det ger alltifrån nya idéer till att äldre kunskap inte går förlorad”, säger Sören

 

Vid nästa generationsskifte är det tänkt att Jens och Marie med familjer ska ta över gården . De planerar att precis som sina föräldrar behålla det kretsloppstänk som finns på gården . Att odla spannmål som blir foder till kycklingarna och låta gödsel bli näring på åkrarna .

 

Sören och familjen berättar om varför de valde att satsa på kyckling.

 

”Kyckling är ju en väldigt intressant produktion. De är lugna och snälla djur men det krävs att man vet hur man vårdar dem. Vi brukar säga att man ska lära sig tänka som en kyckling för att kunna vårda dem på bästa möjliga sätt”.

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se