Sök
         

Apelsin- och chipotleglaserad KycklingSteak med svart bönsallad

Apelsin- och chipotleglaserad KycklingSteak med svart bönsallad

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 minuter

4 KycklingSteak
Salt och peppar
1 msk olja till stekning

Apelsin- och chipotleglaze
3 msk farinsocker
Juice och rivet skal av 2 apelsiner
3-4 msk chipotlepaste
Salt

Svart bönsallad
400 g kokta svarta bönor
100 g majskorn frysta eller burk
1 tärnad röd paprika
4 tunt skivade salladslökar
1 finhackad rödlök
1 finhackad röd chili
½ gurka skalad urkärnad och tärnad
½ tsk spiskummin
1 dl limejuice
½ dl olivolja
Salt
1 kruka grovskuren koriander

Tillagning

Så här steker du din KycklingSteak och får ett krispigt skinn:

Salta och krydda efter egen smak.

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.
För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig
och god när innertemperatur är 70°.

Apelsin- och chipotleglaze
Koka apelsinskal och juice med farinsocker tills det börjar tjockna lite. Ta av från spisen och blanda med chipotle och salt. Låt kallna.

Svart bönsallad
Häll av bönorna och skölj i vatten. Blanda med övriga ingredienser och smaka av.

Servera med gräddfil och nachochips.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG678 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com