Sök
         

Apelsin och chipotle glaserade lår med sallad på gulbetor och grillad färsklök

Apelsin och chipotle glaserade lår med sallad på gulbetor och grillad färsklök

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 20 min

8 kycklinglår( Salt och peppar)
2 apelsiner
Ca 2 tsk chipotlepaste (Santa Maria)
½ dl farinsocker
1 kg gulbetor
10 st färsklökar
200 g sockerärtor
Saft och skal från 1 citron
½ dl olivolja
Salt och peppar
Gräslök till garnering
200 g Getost

Tillagning

Pressa apelsinjuicen och blanda med socker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.

Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Pensla med glazen, gärna flera ggr.

Dela färsklökarna på längden och grilla på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra. Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala. Skär ner i bitar. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär ner i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök

Smaklig måltid!
.Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG438 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se