Sök
         

Äpple- och chiliglazad Minutfilé med grillad gurksallad och krassesmör

Äpple- och chiliglazad Minutfilé med grillad gurksallad och krassesmör

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 30-40 minuter

4 Minutfiléer
3 msk farinsocker
3 msk äppelcidervinäger
3 msk äppeljuice
1 tsk achochilipulver
2 gurkor
4 dl svarta bönor, kokta
1 citron, rivet skal och juice
2 msk olivolja
2 knippen rädisor, klyftade
100 g rumstempererat smör
4 msk kryddkrasse
1 tsk hackad vitlök
1 msk worcestershiresås
Salt och peppar

Tillagning

Blanda farinsocker, äppelcidervinäger, äppeljuice och anchochili och koka allt i ca 10–15 min till en sirapsliknande konsistens. Låt svalna. Skala och dela gurkorna på längden i 4 delar. Kärna ur och grilla ca 5 min på direkt värme. Låt svalna och blanda med bönor, citronskal, juice och olivolja till en sallad. Vänd i rädisor vid servering. Blanda smöret med krasse, vitlök och worcestershiresås. Smaka av med salt.

Salta och peppra kycklingen och grilla på direkt värme tills den får fin färg. Grilla sedan färdig på indirekt värme. Pensla kycklingen med glazen när det återstår någon minut. Kycklingen är klar när kärntemperaturen är 70°.

Smaklig måltid!




Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG649 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se