Sök
         

BBQ Minutfilé Chimichurri med grillad avokadosallad och tomatsalsa

BBQ Minutfilé Chimichurri med grillad avokadosallad och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

4 BBQ Minutfilé Chimichurri
3 mogna avokado
1 röd paprika
5 salladslökar, tunt skivade
3 msk limejuice
3 msk olivolja
3 msk gräslök, skuren
Salt och peppar

Tomatsalsa
3 tomater, skurna i små tärningar
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 röd chili, finhackad
3 msk limejuice
3 msk ljus öl
4 msk koriander, hackad
Salt

Tillagning

Dela och kärna ur avokadon men behåll skalet kvar. Dela och kärna ur paprikan. Grilla avokadon på hög värme på snittytan och låt svalna. Grilla paprikan mjuk och skinnet får gärna bli lite svart. Ta ur avokadoköttet och skär ner i mindre bitar, gör samma med paprikan. Blanda med limejuice, olivolja och salladslök. Krydda och toppa med gräslök.

Grilla Minutfilén först på direkt värme så den får färg och lägg över på indirekt värme och grilla till en innertemperatur på 70°.

Blanda alla ingredienser och smaka av. Servera gärna med
nachos eller med sötpotatis fries.

Smaklig måltid!

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com