Sök
         

Kycklingpanna med romescosås

Kycklingpanna med romescosås

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 1 timme

1 förp Minutstrimlor Lårfilé, 550 g
4 chorizokorvar
1 stor gul paprika
1 stor rödlök
2 förkokta majskolvar
½ dl olivolja
2 msk tacomix kryddblandning
1 tsk salt och nymald svartpeppar
1 kruka koriander (eller basilika)
1 påse nachochips, 185 g

Romescosås
1 skiva dagsgammalt vitt bröd
3 msk rödvinsvinäger
1 burk strimlad grillad paprika, 200 g
1 dl (75 g) sötmandel
1 vitlöksklyfta
1 tsk rökt spanskt paprikapulver
½ tsk salt och nymald svartpeppar

Tillagning

Romescosås: Smula inkråmet från brödet i en matberedare. Häll över vinägern och låt det stå och dra en fem minuter. Lägg i den grillade paprikan med oljan ur burken, mandeln och vitlöksklyftan och kör till en krämig sås. Tillsätt rökt paprikapulver och smaka av med salt och peppar.

Kycklingpanna: Sätt ugnen på 225 grader. Skär chorizon i skivor, paprikan och rödlöken i klyftor och majskolvarna i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med kycklingen. Vispa ihop olja, tacokrydda, salt och peppar och häll över och blanda om. Placera ett bakplåtspapper i en stor långpanneplåt. Lägg allt på plåten och stek i ugnen cirka 25 minuter. Vänd om en gång. Toppa med koriander och nachochips vid servering. Servera med romescosåsen.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com