Sök
         

CHILLA MED ENCHILADA

CHILLA MED ENCHILADA

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid ca 45 min

1 pkt kycklingfärs 500 g
2 skalade gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk finhackad röd chili
1 påse färdig tacomixkrydda
2 tomater (skurna i mindre bitar)
1 dl vatten
ca 300 g avrunna kokta svarta bönor
2 dl riven lagrad cheddarost
8 mjuka vetetortillas
salt
olja eller smör till stekning

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200° övervärme.
2. Finhacka lökarna och hetta upp en panna.
3. Stek färsen gyllenbrun i matfett.
4. Tillsätt lök och fräs ca 2 min till.
5. Lägg i chili, bönor och tacokryddan, stek ca 30 sek och tillsätt tomater och vatten. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt.
6. Låt färsen svalna av lite och blanda ner 1 dl riven ost.
7. Lägg ut tortillabröden och fördela färsen på bröden och rulla ihop.
8. Lägg på en ugnsplåt och strö på resterande ost och gratinera ca 10 min.

Servera enchiladan med mango- och avokadosalsa;



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG742 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se