Exotisk Flygande Jacob
Ingredienser
Flygande Jacob
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Flygande Jakob är en spännande kycklingrätt som har sina rötter i 70-talet. Här är grytan extra exotisk med ananas, mango som ger sötma och hetta från röd chili.
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisningar. Bottna en smord form med det kokta riset. Under tiden steker du minutbitarna. Krydda rikligt med salt och peppar. Lägg ner över riset.
Fördela ringar av ananas och tärningar av mango över kycklingen. Finhacka en röd pepparfrukt och strö över tillsammans med cashewnötter.
Klipp bacon i små bitar. Stek dem lätt knapriga och lägg över alltsammans.
Vispa samman grädde med chilisås. Smaka av med salt och peppar och häll över.
Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter.
Servera med en sallad.
Smaklig måltid!
Flygande Jakob (stavas även Flygande Jacob) är ett bra exempel på svensk husmanskost från 70-talet . Den här exotiska kycklingrätten är snabblagad och görs enkelt med kyckling, chili och söta frukter som ananas och mango. Lika god till vardag som fest!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Strimlad kyckling.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett